PILATES


WAT IS PILATES? 

Wil jij bewuster worden van je eigen lichaam? Wil je in contact komen met lichaam en geest? Dan is Pilates de perfecte les voor jou!
Pilates is een bewegingsmethode welke ontwikkeld is door Joseph Pilates.
Joseph geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens.

“Breahting is the first act of life and the last” Joseph Pilates

Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Wat de bewegingsmethode van Pilates bijzonder maakt, is dat Pilates er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als de spieren van je centrum goed aanspannen, komt dat ten goede van de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen.

Pilates noemde dat centrum, het “powerhouse”.

Het powerhouse kan je omschrijven als alle spieren van je romp, met als belangrijkste spier de diepe dwarse buikspieren, de bekkenbodemspieren, het middenrif en de rugspieren.
Deze spieren houden de romp bij elkaar. Wanneer deze spieren op de juiste manier aangespannen worden, zal je meer kracht aan iedere beweging toe kunnen voegen en beweeg je op een veilige manier.

Pilates is een body & mind les waarbij ruimte is voor INspanning maar daarnaast ook voor ONTspanning. Iets wat we allen zeer goed kunnen gebruiken in deze gehaaste samenleving.

Doordat er bij Pilates op een zeer geconcentreerde en gecontroleerde manier wordt gewerkt aan oa een sterkere rug en bekkenbodemspieren wordt deze les veelvuldig aanbevolen door fysiotherapeuten en andere medische specialisten.

Milly is gecertificeerd Pilates Mat trainer sinds mei 2021

Bekijk het lesrooster om te zien wanneer Pilates in Vierlingsbeek aangeboden wordt.