HAVERMOUT/DADEL REEP MET PURE CHOCOLADE TOPPING


photo_editor_1487515239210

Ingrediënten:

  • Circa 250 gram havermoutvlokken
  • Circa 15 dadels zonder pit
  • 3 lepels pindakaas
  • Kaneel (flinke snuf, naar smaak)
  • Kokosrasp (naar smaak)
  • Honing (circa 3 lepels)
  • Circa 100 gram pure chocolade (bijv. 85% van Lindt. Eventueel met mint smaak of ander smaak naar keuze)
  • 4 lepels halfvolle melk (eventueel sojamelk)

 

Snijd de dadels in kleine stukjes.

Doe de havermout, dadels, honing, pindakaas, kaneel en kokosrasp in de blender en maal dit door elkaar. Wanneer de blender weigert (zoals de mijne) kunnen alle ingrediënten ook met de hand gemengd worden.

Bekleed een cakevorm met een stuk bakpapier.

Doe het (vrij stevige) beslag in de vorm en druk heel goed aan met de hand.

Breek de chocolade in stukjes en verwarm het samen met de melk rustig in een pannetje. Blijf ondertussen roeren.

Giet de gesmolten chocolade over het beslag.

Zet de havermout reep voor minstens een uur in de koelkast. Hierna kun je de reep heel gemakkelijk uit de vorm trekken door het bakpapier op te tillen.

Super makkelijk om te maken en smaakt echt heerlijk! Naar wens kunnen er nog ingrediënten aan toegevoegd worden. 

Enjoy!

photo_editor_1487530766875 

(Psstt… deze reep is ook heel goed te serveren als toetje met een bolletje ijs erbij)

(Wanneer je bang bent dat je hem in 1 keer op eet, doe een deel in de diepvries voor later.)

 

 

Voor meer achtergrondinformatie over MILLY FIT klik in de header op “MILLY FIT COACH”.