SURINAAMSE GADO GADO MET KERRIE RUNDER GEHAKTBALLETJES


 

 

gadogado

Ingrediënten:

Gehaktballetjes:

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 beschuitjes
  • 1 ei
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • scheut ketjap asin / manis
  • zout en peper
  • kerrie, 1 eetl.

GADO GADO:

  • 2 pers. witte rijst
  • 2 gekookte eieren
  • Verschillende groenten zoals, verse sperziebonen, witte kool (voorgesneden) en tauge
  • Komkommer in plakjes
  • Satésaus (bijv. Suzi Wan) tip voeg er een beetje sambal aan toe.
  • Gedroogde uitjes

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes. Kneed heel goed door en rol hier stevige pingpong balletjes van.

Kook in circa 8 minuten de 2 overgebleven eieren.

Zet de rijstkoker aan, met warmhoudstand kan de rijst beter maar op tijd klaar zijn zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.

Braad ondertussen de gehaktballetjes in een braad- of koekenpan in een klont bakboter op middelhoog vuur en draai regelmatig om. Wanneer ze rondom mooi bruin zijn draai het vuur laag en laat nog zo’n 15 a 20 minuutjes braden.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook om te beginnen de gesneden sperziebonen, voeg na circa 4 minuten de witte kool toe en na 2 minuten gaat de tauge er doorheen. Laat alle groenten nog 2 minuten koken. Giet vervolgens alles af in een vergiet.

Tip kook niet te lang wanneer je van een verse bite houdt!

Pel de gekookte eitjes en snij deze in partjes.

Nu kan het bord opgemaakt worden:

  • Leg de rijst onderop.
  • Verspreid de gekookte groenten eroverheen
  • Leg hiernaast de gehaktballetjes, ei en komkommer
  • Schep hier de satésaus overheen zodat de groenten bijna bedekt zijn.
  • Strooi er als laatste een handje gedroogde ui overheen.

Switi nyan !!

 

Voor meer achtergrondinformatie over MILLY FIT klik in de header op “MILLY FIT COACH”.